Jdi na obsah Jdi na menu
 


SLON

26. 11. 2011

slon3.jpgExistují dva druhy slonů:Slon  indický a slon Africký.Slon africký je v současnosti největším suchozemským živočichem.Už při narození malé slůně váží 100kg.Dospělý slon můžeš vážit až 6 tun a  dosahuje výšky 6 m.Slon je natolik těžký,že nemůže dlouho spát vleže a nedokázal by přeskočit ani sebemenší překážku.

Je to zvíře zcela mírumilovné.Pokud se však cíti ohrožen,neváhá na nepřátelé zautočit.Roztáhne své ohromné ušní boltce,čímž získá ještě hrozivější vzhled,a plnou rychlostí se rozeběhne vpřed.Sloní uši slouží nejen jako signál  utočné nálady,ale fungují i jako obří vějíře,jimiž si slon ochlazuje krev v těle.Sloni pijí a uchopují potravu svým chobotem,na jehož konci vidíme 2 nesmírně obratné ,,prstíky". K získávání potravy - kůry stromů-slouží slonům také jejich kly.Kly jsou prodloužené řezáky,které slonům stále zvolně dorůstají.slon-2.jpg 

slon_2.jpg

 

 

Sloní rodinka

 

 

 

 

 

sloní samec

ZDE SE MŮŽETE PODÍVAT NA: 

http://www.zoo-ostrava.cz/cz/sloni-denik/

 
 

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA