Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buvol

30. 12. 2011

buvo4.jpgBuvol je největším africkým přežvýkavcem.Samci často váží až 800kg.Buvoli žijí ve stádech,která mohou čítat i stovky jedinců.Setkáte se s nimi hlavně v bahnitých krajinách,zbožňují lenošení a převalovaní se v bahně.Věřili byste,že buvol patří k nejbezpečnějším zvířartům,jaká můžete v Africe potkat?Jeho špičaté rohy zatočené vzhůru působí opravdu  impozantně.U některých samců měří jejich rozpětí až 1metr a oni je dovedou mistrně používat!Říká se,že buvoli v Africe zabili více lovců než všechna ostatní zvířata.                                                                        

    Afrického Buvola se nikdy nepovedlo domestikovat,dokonce ani křížením s domácím skotem ne.Kromě člověka a Lva se na něj nikdo neodváží zaútočit.Snad jen krokodýlům,oplývajícím mokřady,a hyenám se čas od času podaří ulovit buvolí mládě.Samice přivádí na svět vždy jen 1mládě.Průměrná délka bůvolího života je 25 let.

buvol1.jpgBuvol

 

 

 

 

 

 

 

 

buvol2.jpgbuvol3.jpg

 
 

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA